Орхидеи влажност

Орхидеи
Влажност

Важно изискване, което трябва да се научим как и в какви количества да им осигуряваме.
 

Позициониране

Избери подходящо място
за твоето растение

Поддръжка

Спазвай изискванията за
периодична поддръжка

Поискай съвет

Свързи се с нас при нужда
от специфичен съвет

Влажност- важна ли е тя при всички орхидеи?

Орхидеи влажност – тя е от изключително значение както във въздуха, така и за почвата и корените им. Тъй като всеки вид има определени изисквания, затова не можем да поставим всички под общ знаменател, но можем да кажем, че нивата на влажност на въздуха между 50% и 60% биха зарадвали много от тях.

орхидеи влажност

При ниска влажност на въздуха

Ако нивата на влажност са ниски, за да ги повишим може да използваме методи, като опръскване, тава за влажност или овлажнител на въздуха.
В повечето случаи, когато отглеждаме орхидеите в къща или апартамент е много сложно да постигнем високи нива на влажност, като стандартно тя е между 30 и 50 процента.  Ето защо е важно, когато избираме орхидеи, които да отглеждаме в домовете си, да съобразим изискванията им за влажност с тези, които ние ще можем да им осигурим.
Пример за орхидеи, които понасят влажност между 40-50 процента са: Cattleya, Oncidium, Paphiopedilum, Phalaenopsis, и някои Laelia. Орхидеи влажност.

При висока влажност на въздуха

Много важно е да отбележим, че колкото по-високо е нивото на влажност на околната среда и температурата на въздуха, толкова по-добра циркулация на въздуха трябва да осигурим в помещението. 
Високата влажност без добра въздушна циркулация може да доведе до опасност от вирусни и гъбични заболявания, както и проблеми с кореновата система на орхидеите.
В случай, че нивата на влажност са прекалено високи, можем да я намалим, като използваме влагоуловител в помещението. Орхидеи влажност.
Повече за различните изисквания на орхидеите можете да научите в раздела ни „Видове орхидеи“.
орхидеи влажност

Повече информация и полезни съвети в блога

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare