онлайн магазин за орхидеи

MyOrchidea ви пожелава Честита и успешна 2023 година!

MyOrchidea ви пожелава Светли празници.
Доставки ще се изпълняват от 18.04

Доставки за София от 4,90 лв.
Доставки за страната - Еконт / Спиди

Орхидеи
Торене

Важен момент от обгрижването на орхидеите,

с който обаче трябва да се внимава, кога и какво количество да им осигуряваме!

Важно ли е да се тори?

Метаболизмът на орхидеите се увеличава, с нарастването на дневната светлина през началото на Пролетта и отново става необходимо да започнем да добавяме тор към водата с която ги поливаме.

Никоя тема не е по-разгорещено обсъждана от тази – кога, как и по колко е нужно да се торят орхидеите. Въпреки твърденията на някои скептици, за да се развиват добре орхидеите се нуждаят от подхранване, както повечето растения.

Вярното тук, е че орхидеите се нуждаят от по-малки количества тор от останалте цъфтящи растения, и прекаленото торене може да доведе до изгаряне на чувствителните корени на тези уникални растения. Несъмнено обаче, добре подхранваните орхидеи са по-здрави, по-дълго и по-обилно цъфтящи и задържат листата си повече време.

препарати за борба с вредителите по растенията

Коя тор е най-подходяща?

Най-подходяща а използване е балансираната тор за орхидеи 20-20-20 при 1/4 разредена сила на торене или тор 10-10-10 тор при 1/2 сила на торене, като задължително трябва стриктно да се спазват указанията за дозиране на етикета на производителя.

Колко често е нужно да торим?

Обикновено торенето се прави всяка втора или трета седмица, като задължително един път месечно се пропуска. Пропускането и поливането само с вода един път в месеца или всяка четвърта седмица се налага, тъй като в корените и в субстрата на орхидеите се натрупват соли, а орхидеите са много чувствителни към тях.

Есента, когато дневната светлина започне да намалява отново е хубаво да намалим или изобщо да спрем торенето на растенията.

 

Повече за различните изисквания на орхидеите според вида им можете да научите в раздела ни “Видове орхидеи”.

Вижте в нашия blog

Избрани теми за вас

X

Избери ни!

Не пропускай добрите възможности

Регистрирай се за специални оферти, съвети и предложения.