Орхидеи торене

Орхидеи
Торене

Важен момент от обгрижването на орхидеите, с който обаче трябва да се внимава,
кога и какво количество да им осигурим.

Позициониране

Избери подходящо място
за твоето растение

Поддръжка

Спазвай изискванията за
периодична поддръжка

Поискай съвет

Свързи се с нас при нужда
от специфичен съвет

Орхидеи торене - важно ли е да се използва тор за орхидеи?

Метаболизмът на орхидеите се увеличава, с нарастването на дневната светлина през началото на пролетта и точно тогава става необходимо отново да започнем да добавяме тор към водата, с която ги поливаме.

Никоя тема не е по-разгорещено обсъждана от тази – кога, как и по колко е нужно да се торят орхидеите. Въпреки твърденията на някои скептици, орхидеите се нуждаят от подхранване, както повечето растения, за да се развиват добре, и за да се подготвят да цъфтят обилно.

Орхидеи торене
Орхидеи торене

Орхидеи торене – вярното тук, е че орхидеите се нуждаят от по-малки количества тор от останалте цъфтящи растения, и прекаленото торене може да доведе до изгаряне на чувствителните корени на тези уникални растения. Несъмнено обаче, добре подхранваните орхидеи са по-здрави, по-дълго и по-обилно цъфтящи и задържат листата си повече време.

препарати за борба с вредителите по растенията

Орхидеи торене - коя тор е най-подходяща?

Най-подходяща за използване е балансираната тор за орхидеи 20-20-20 при 1/4 разредена сила на торене или 10-10-10 тор при 1/2 сила на торене, като задължително трябва стриктно да се спазват указанията за дозиране на етикета на производителя.

Орхидеи торене - колко често е нужно да използваме тор?

Обикновено торенето на орхидеите се прави всяка втора или трета седмица, като задължително един път месечно се пропуска. Пропускането и поливането само с вода един път в месеца или всяка четвърта седмица се налага, тъй като в корените и в субстрата на орхидеите се натрупват соли, а орхидеите са много чувствителни към тях.

Есента, когато дневната светлина започне да намалява е необходимо да намалим или изобщо да спрем торенето на растенията до следващата пролет. Торене по време на цъфтеж също не е препоръчително, тъй като цветовете прецъфтяват с много по-бързи темпове!

Повече за различните изисквания на орхидеите според вида им можете да научите в раздела ни „Видове орхидеи“.

Повече информация и полезни съвети в блога

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0