Орхидеи и торене

Орхидеи
Торене

Важен момент от обгрижването на орхидеите, с който обаче трябва да се внимава,
кога и какво количество да им осигурим.

Позициониране

Избери подходящо място
за твоето растение

Поддръжка

Спазвай изискванията за
периодична поддръжка

Поискай съвет

Свързи се с нас при нужда
от специфичен съвет

Важно ли е да се използва тор за орхидеи?

Метаболизмът на орхидеите се увеличава, с нарастването на дневната светлина през началото на Пролетта и отново става необходимо да започнем да добавяме тор към водата с която ги поливаме.
Никоя тема не е по-разгорещено обсъждана от тази – кога, как и по колко е нужно да се торят орхидеите. Въпреки твърденията на някои скептици, за да се развиват добре орхидеите се нуждаят от подхранване, както повечето растения.
Вярното тук, е че орхидеите се нуждаят от по-малки количества тор от останалте цъфтящи растения, и прекаленото торене може да доведе до изгаряне на чувствителните корени на тези уникални растения. Несъмнено обаче, добре подхранваните орхидеи са по-здрави, по-дълго и по-обилно цъфтящи и задържат листата си повече време.
препарати за борба с вредителите по растенията

Коя тор е най-подходяща?

Най-подходяща а използване е балансираната тор за орхидеи 20-20-20 при 1/4 разредена сила на торене или тор 10-10-10 тор при 1/2 сила на торене, като задължително трябва стриктно да се спазват указанията за дозиране на етикета на производителя.

Колко често е нужно да използваме тор?

Обикновено торенето се прави всяка втора или трета седмица, като задължително един път месечно се пропуска. Пропускането и поливането само с вода един път в месеца или всяка четвърта седмица се налага, тъй като в корените и в субстрата на орхидеите се натрупват соли, а орхидеите са много чувствителни към тях.

Есента, когато дневната светлина започне да намалява отново е хубаво да намалим или изобщо да спрем торенето на растенията.
Повече за различните изисквания на орхидеите според вида им можете да научите в раздела ни „Видове орхидеи“.

Повече информация и полезни съвети в блога

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0