онлайн магазин за орхидеи

MyOrchidea ви пожелава Честита и успешна 2023 година!

MyOrchidea ви пожелава Светли празници.
Доставки ще се изпълняват от 18.04

Доставки за София от 4,90 лв.
Доставки за страната - Еконт / Спиди

Phalaenopsis

Често хората ги наричат накратко просто “Phals”. Самите растения са изключително привлекателни, със сочни листа, а някои от тях дори разнасят и сладък аромат. Съцветията варират от къси с малко цветове, до много разклонени цветни стебла с многобройни цветчета по тях. Има дребноцветни видове, които наричаме мултифлора, които са с много малки цветя, както и стандартни видове.

Също така има и Phalaenopsis с много едри цветове, които наричаме грандифлора, като техните цветя достигат до размери от 10-12 см., но може и повече. Срещат се в бяло, жълто, розово и лилаво, а също така има и видове с необичайно оформени и маркирани цветове. Обикновено цъвтежа им е дълготраен от 3 до 6 месеца, като е възможно да издържат и повече. Това прави Phals най-популярното саксиино растение сред орхидеите. Фаленопсисите се прадлагат целогодишно от цветари и градински центрове.

Орхидеята Фаленопсис произхожда от Югоизточна Азия, Филипините и Австралия, като в дивата природа обикновено расте на дървета, без да черпи хранителни вещества от тях. В допълнение тази орхидея расте и в силно аерирана почва като хумус, както и върху скали и пукнатини, които са близо до реки и потоци.

X

Избери ни!

Не пропускай добрите възможности

Регистрирай се за специални оферти, съвети и предложения.