онлайн магазин за орхидеи

MyOrchidea ви пожелава Честита и успешна 2023 година!

MyOrchidea ви пожелава Светли празници.
Доставки ще се изпълняват от 18.04

Доставки за София от 4,90 лв.
Доставки за страната - Еконт / Спиди

Miltonia

Милтониите са епифитни, бързорастящи и бързо образуват от всяка псевдобулба два нови растежа годишно. Цветята им имат нежен екзотичен аромат. Те са сравнително големи орхидеи достигащи до 50 сантиметра височина. Техните псевдобулби са с кръгла форма и не са плътно прилепнали една до друга, а леко разделени с около 2 до 5 сантиметра. Имат винаги по два листа на псевдобулба. Корените им са многобройни и растат по дължината на коренището, бели на цвят, сравнително тънки, къси и сложно разклонени.

Псевдобулбите и листата се различават по цвят от жълтеникаво и ярко светло зелено до маслено зелено в зависимост от вида и количеството светлина, което получават. Листата им са тесни и около 3 сантиметра широки, като достигат до около 40 сантиметра дължина, с леко заоблени върхове. Цветоносите са по един или два на псевдобулба, израстващи от основата й. Те са прави и никога не се разклоняват, като често са по-дълги от листата. Могат да образуват до 12 цвята на един цветонос, които са разположени през еднакво растояние.

За да започне да цъфти, растението е необходимо да усети, че сезоните за се сменили, което се постига при необходимата разлика между дневните и нощните температури. Цветовете могат да се запазят до два месеца. Много интересна характеристика на този род е, че колкото орхидеята расте и става по-възрастна, толкова цветовете й са по-големи и с много по-обилен цъфтеж.

X

Избери ни!

Не пропускай добрите възможности

Регистрирай се за специални оферти, съвети и предложения.