онлайн магазин за орхидеи

MyOrchidea ви пожелава Честита и успешна 2023 година!

MyOrchidea ви пожелава Светли празници.
Доставки ще се изпълняват от 18.04

Доставки за София от 4,90 лв.
Доставки за страната - Еконт / Спиди

Dendrobium

За да се грижите правилно за вашия Дендробиум е нужно и важно да получите подробна информация за вашия тип на орхидея Dendrobium, защото техния род е много голям и с много различни изисквания при отглеждането.

Тези необикновено красиви растения растат във всякакъв климат от горещи и влажни низини до високи, и хладни планини. В природата най-често се срещат по клоните на дърветата. Известни са с обилния си цъфтеж, въпреки разликата във видовете и външния си вид, а цветовете им са в различни пастелни тонове. Някой от видовете цъфтят по дължината на самите си стебла, докато други заформят дълга цветоносна дръжка от самия връх на стеблото си. Някой от тях са широколистни и губят листата си през есенно-зимния сезон, а други пък са целогодишно зелени. Повечето от видовете са с умерен до бърз разтеж.

Интересното при тях, е че цветовете на някои видове Dendrobium издържат много кратко време, например само няколко часа. Но на пук на тях има други, чийто цветове имат много продължителен цъфтеж до около 10 месеца, като например Dendrobium cuthbersonii, който държи рекорд за най-продължителен цъфтеж сред всички цветя.

Дендробиумите са прекрасни стайни растения и да много лесни за отглеждане, но трябва да се обърне внимание по отношение на условията им на отглеждане. Те са от ключово значение за да имате здрави и обилно цъфтящи растения.

X

Избери ни!

Не пропускай добрите възможности

Регистрирай се за специални оферти, съвети и предложения.